El passat dimarts dia 17 de gener, 40 alumnes de primer i segon de batxillerat científic i tecnològic de l’EMT van participar a les sessions organitzades per la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona “Fem química al laboratori”. Aquestes jornades permeten enriquir el coneixement dels alumnes i establir contactes entre la universitat i els centres de secundària.

Gràcies a l’ajuda d’un llibre de pràctiques que la Universitat els va donar, van poder seguir les explicacions dels professors i professores per tal de realitzar les pràctiques correctament.

Van poder conèixer noves maneres de congelar substàncies a la vegada que demostraven la Llei dels gasos ideals que fins ara només havien vist des d’un punt de vista teòric.

També es van posar a la pell dels protagonistes de la sèrie CSI buscant quina de les quatre mostres contenia traces de substàncies presents en la sang. En una altra pràctica van classificar diversos medicaments segons els seu principal component fent ús d’un instrument tant habitual com un detector de bitllets falsos.

Finalment, van dur a terme, de manera pràctica, aquelles reaccions que tantes vegades s’han trobat als seus exercicis habituals de l’aula.

De ben segur, que aquestes pràctiques a la universitat representaran un abans i un després en el seu aprenentatge de la química.