El dilluns 6 de juny es va presentar la 13a edició del projecte Paraules per a vuit espais a la Sala Tarafa de Granollers.

Aquest projecte està impulsat pel Servei d’Educació i el Projecte Educatiu  de Granollers (PEG) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’activitat està adreçada als alumnes de 2n d’ESO de tots els centres de secundària de Granollers i consisteix en la redacció d’un text descriptiu o narratiu sobre algun dels vuit espais de la ciutat. Els textos guanyadors són publicats en un llibre, acompanyats d’una fotografia de l’espai que es descriu.

Els alumnes guanyadors del nostre centre han estat Marçal Cuenca, Clara Albiol i Clara Reverter.

Enguany, l’acte ha estat especial i és que, després de tretze anys, s’ha decidit posar punt i final a un projecte d’una llarga trajectòria que ha aplegat textos d’una gran bellesa literària. La presentació del llibre va començar a les set de la tarda. Primer de tot, es va presentar la 13a edició i es va agrair, una vegada més, la participació de tots els alumnes. Com que era la darrera edició, es van seleccionar els mateixos vuit espais de la 1a edició per fer un tancament cíclic d’aquesta etapa com, per exemple, la Fonda Europa i la plaça de les Olles. Després es van llegir alguns dels textos seleccionats d’enguany i, a continuació, alguns dels guanyadors de la 1a edició van llegir els textos d’aquests mateixos espais, la qual cosa va permetre veure l’evolució  d’aquests espais emblemàtics després de tretze anys.

 

2016-Paraules per vuit espais 1

Fotografia de grup dels guanyadors del concurs.

 

2016-Paraules per vuit espais 2

Alguns participants de l’EMT en el concurs “Paraules per a vuit espais”.