El passat 30 de març, la Rosa Mª Linio, cap de la unitat d’infermeria del Banc de Sang i Teixits, va venir a l’escola a fer-nos una xerrada sobre la importància de la donació de sang.
Els alumnes dels cicles de sanitat van poder conèixer com és el procés de donació de sang, des de l’extracció de les mostres, el seu processament, les determinacions analítiques, la conservació i l’ús que se’n fa en les persones que ho necessiten.
Enguany, a més a més, també se’ns va explicar el procés de donació de medul·la, procés que no és tan conegut i que sovint genera molts dubtes i pors.
La xerrada va servir per conscienciar l’alumnat de la gran importància d’aquest gest solidari tan necessari per mantenir les reserves de sang i components sanguinis en els diferents hospitals.
Ens van recordar que no només es necessita sang en casos de tragèdia o emergència, sinó que també es requereixen transfusions a la majoria d’intervencions quirúrgiques i en molts tractaments mèdics.
Des de l’institut volem agrair a la Rosa Mª Linio per haver-nos conscienciat de la importància de les donacions i esperem respondre molt positivament durant la jornada de donació de sang del 3 d’abril al nostre institut.