El divendres 2 de desembre, els alumnes de 2n d’ESO vam tenir el plaer de compartir una estona amb el jove novel·lista Arturo Padilla. La nostra professora de castellà, l’Encarna, havia proposat aquesta activitat complementària aprofitant que hem llegit una novel·la seva, Supervivientes detrás de las cámaras.

Tots vam sortir molt satisfets d’aquesta xerrada. L’Arturo és un escriptor molt jove que ja té publicats set llibres, l’últim, en català: Presoners del mar. Quan tenia 16 anys va guanyar el seu primer premi literari. Un gran autor de novel·la juvenil, Jordi Sierra i Fabra, va ser qui el va trucar per comunicar-li que havia guanyat el concurs que porta el seu nom. L’Arturo recorda aquell dia com el més feliç de la seva vida.
També ens va ensenyar quin era el seu kit de supervivència d’escriptor: una lupa, una brúixola, un mirall i una tovallola. Va ser molt curiós!
En tot moment va ser molt proper i amable. Ens va esperonar a llegir i descobrir noves històries.
Al final, ens  vam quedar amb la intriga de conèixer el desenllaç de la història de Presoners del mar, sobretot les nenes…però l’Encarna ja ens ha dit que sortirà la traducció al castellà al febrer i,potser, la podríem llegir al tercer trimestre.
Vam acabar la sessió amb una foto de grup amb l’Arturo.
En tindrem un bon record.  Gràcies Arturo i fins la propera.
2016-xerrada-2n-eso-arturo-padilla-1
2016-xerrada-2n-eso-arturo-padilla-2